Blog

Ez a hétvége is elrepült

2014.03.10. 16:33, Nina

Hihetetlen milyen gyorsan véget ér hétvége (a munkanapok persze alig akarnak vánszorogni). Hétfő reggel mintha álomból ébredtem volna, csöppentem vissza a mókuskerékbe...
Ebben a pár napban végre azt csinálhattam, amit szeretek: lovazni.

Péntek délután ismét felültem Silverre. Úgy láttam más nem ült rajta azóta, hogy utoljára jártam nála. A heveder ugyanúgy rosszul volt kicsatolva, ahogy hagytam:D

Jáj, a lovaglócuccokat kissé nehezen találtam meg. Rosszat mutattak nekem. Aztán, amikor raktam föl a pacira, jöttem rá, nem az övé, ugyanis a heveder nem érte át. Na meg tetőtől talpig csatakos volt. Szóval eltartott jóideig, mire elindulhattam. Sajnos nem is voltam terepen olyan sokat: 1-1,5 óra múlva elkezdett sötétedni, hűlni a levegő.

Szombaton hosszabb túrára mentem. Végre megtaláltam a vezetőszárat, így rendesen ki tudtam kötni (Pénteken két vezetőszárból álló futószárat használtam, az volt kéznél. Elég nehéz is volt vele boldogulni, extra hosszú volt.). A tereplovaglás során szörnyű 'élménnyel' lettem gazdagabb: a természetet bemocskolták illegális szemétlerakókkal. A fák, bokrok, rétek melett minden csupa kosz :(

Vasárnap próbáltam futószrazni Silverrel. Noha a tulaj figyelmeztetett, nem nagyon megy neki, nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz lesz. Silver állandóan bejött hozzám, nem bírt körön maradni. Ezt még gyakorolnom kell vele - először is jobb lenne inkább lovas nélkül. Picit azért vágtáztam meg ügettem is vele szabadon. Ez alkalomal hoztam pálcát, nem is kekeckedett :D

A családhoz akikhez járok, születtek kiskecskék. Itt az egyikről a kép. A tulaj készítette. Én az izgalmamban természetesen megint elfelejtettem fotózgatni, pedig akartam készíteni a bloghoz párat. Na mindegy >.<

Ja, és kiskutyik is vannak. Xtracukik :3 Imádom mindet.

 

Rajzolni meg kreatívkodni sajna nem volt időm. A maradékban megtalált az anyós a feladatokkal. Meg főzni is kellett. Tudnám értékelni, ha ő is csinálna valamit. Rezsit is fizessük, meg mindent micsináljunk, tetejében cseszeget is, mikor mibe tud belekötni... Állandóan stresszelek, mikor szúr le megint:/ Jó lenne már egy külön lakás.

Úgyhogy kissé be volt árnyékolva a hétvége jó hangulata. Azért is különösen örülök ennek a kis tanyának, ahol nyugalmat találok:)

Lovak a hóban

2014.03.07. 09:05, Nina

Ez alkalommal egy digitális rajzot hoztam. Eredetileg egy lovas szerepjáték fejlécének készült itt a gportálon. A játékhoz saját magam rajzoltam a karaktereket is. Később idő hiányában, a suli miatt bezártam az oldalt.

Maga a design balra igazított volt, ezért is vannak a fák a jobb oldalon, utána tovább folytatódott a háttér.

Már nem emlékszem túl sokra a rajzzal kapcsolatban, jó néhány éve készült. Azt tudtom, hogy a sörény és farok árnyékolását különösen élveztem.

Piri meg a shopping

2014.03.06. 08:54, Nina

Vagyis inkább shopping meg a Piri, mert a vásárlás volt előbb :D Már régebb óta akarok futószárazó cuccokat venni, de most jutottam csak el oda, hogy tényleg cselekedjek, ugyanis eddig ló nem volt. Fú, kapkodás volt az egész. A bolt este 6-ig van nyitva, tehát alig volt időnk munkából való hazaérés után összeszedni magunkat. Még jó hogy facebookon ráírtam, miket keresek, így gyorsan össze tudtuk rakni. Bár jó lett volna nézelődni. Mindenből a legolcsóbbat vettem, azért jó lett volna megvizsgálni egy jobb minőségűt. Ha csak kicsivel drágább, rááldoztam volna. Na de mindegy, majd meglátom,szuperálnak-e. Lehet ez is ugyanolyan jó lesz.

Amit vettem: -szakálka (Ez csak kényelmi eszköz. Arra szolgál, hogy ne kelljen mindig átcsatolni a futószárazó szárat, ha kezet váltok.)

-futószárazó szár: Hát ez olyan hosszú, csak lestem. Szecsőéknél is futószáraztam már a tanfolyamon, de az nem volt akkora. Szerintem nekik Decathlonos van.

-futószárazó ostor: Erről sajna nem találtam képet az interneten. Nagy zöld. Volt még sárgába is, ám ez a szín jobban tetszett. Ez is akkora... illik a futószárhoz. Elérek vele a szoba egyik végéből a másikba :D Párom szerint úgy 30 cm-el nagyobb annál, amit eddig használtam.

Nya, aztán tanakodtam, hogyan visszük ezt ki biciklivel Silverhez. Jobb lett volna egy teleszkópos ostor. Bár ahogy utánanéztem az interneten, ez 9000-nél kezdődik. Most nem engedhetem meg magamnak. Így néz ki egy teleszkópos, jó nem?

 

Még kell majd egy voltigeheveder is. Ki akarom próbálni a lovastornát, meg kezdőket is jó oktatni rajta (én is úgy kezdtem a lovaglást, hogy nyereg nélkül, voltizzsal; nagyon szépen megéreztem vele a ló mozgását). Ezek 34000-nél kezdődnek. A következő hónapokban esélytelen megszereznem. A táppénz miatt kevesebb fizut fogok kapni :(

-

Mostmár térjünk át végre Pirire. Másodszorra ültem rajta. Megint bepróbálkozott. Nem szeretem használni a pálcát, de kellett a "biztatásához". Ha nem tartottam szorosan ott a külső behatároló csizmát, egyből kisodródott. A szárkezelésre is nagyon oda kellett figyelnem a pálya kijárathoz közeli felén, mert egyből huncutkodott. Az óra második felében nehezítés képpen elkezdte rángatni a fejét. Ha épp másra figyeltem, és nem a szájával játszodoztam, egyből kitépte a vállamat. Tyű, ez a vizsgára való készülés teljesen a lóval aló megbarátkozásról szól.

Edzőm megjegyezte, ideje lenne világosban is lovazni, ugyanis a vágta gyakorláshoz kicsi a fedeles. Az a legjobb benne, amikor ráérnék, akkor neki nem jó (aznap a ló túl sokat dolgozik, és engem már nem tud vállalni rajta); amikor ő érne rá, akkor természetesen nekem nem (hétköznap dolgozom, hogy a fenébe jöjjek el; szabit nem fogok kivenni, ígyis alig van pár nap). Nem sokára beszélek vele telefonon, kiderül, mi lesz.

Yay, már nagyon várom a holnapi munkát a kecskésnél, aztán majd az ingyenlovazást. Ha jó idő lesz, egész hétvégén kint tudok lenni ^.^

Bogí

2014.03.05. 10:05, Nina

Bogi egy 6-7 éves havanese fajtatiszta kutyus. Nem az én kutyám, de velünk lakik. Mondhatni én foglalkozom vele a legtöbbet: én viszem állatorvoshoz, kozmetikushoz, én fürdetem, kefélem, sétáltatom, játszok vele. Etetni viszont közösen szoktuk :D

Amit nagyon sajnálok: nem kölyökkora óta ismerem, így nekem nem szokott annyira örülni, nem szeret annyira, mint a többieket, hiába a gondoskodás :(

Bár ennek ellenére nagyon imádom, szívem csücske, mindig mosolyt csal az arcomra.

Bogika nagyon szeret sétálni. Amikor rárakom a hámot, már visongat. Séta közben össze-vissza nézelődik, mindent megszaglász. Éppen ezért vigyázni kell rá, mert könnyen kiszalad a kocsi elé. A mezőért meg az üres palccokért viszont nincs oda, ott nincs látnivaló:)

Szereti még a poci simit, a kis állatokat, mindig megpróbál játszadozni a nyulammal meg a deguval. A macskával már vigyáz, néha repül felé a pofon.

Utálja a vizet, a fürdést, az állatorvost, a kozmetikust. Lehet, hogy ezért nem bír engem annyira :D

Van neki egy csomó beceneve: Bogi, Bogika, Bogci, Bogili, Bogusz, Puki, Pukkancs, Bogáncs, Kurvinca, Jegesmedvebébi, Hógolyó, Hómancs, Tukika...

Irka-firka

2014.03.04. 09:03, Nina

A teendőknél kiírtam, hogy készítek egy sárkánylovasos rajzot anime stílusban. Jáj, legalábbis igyekszem. Az az igazság, hogy embert nem nagyon tudok rajzolni. Ez sem olyanra sikerült, de még elmegy.

Eddig még csak a vázlat volt meg, hétvégén kihúztam a vonalakat. Árnyékolni eredetileg nem akartam, mert vízfestékkel lesz kiszínezve. Ám valahogy belefeledkeztem^^"

Elnézést a rossz minőségű képért, mobillal készült és lámpafénynél :(

 

Ezt meg lehet, meg sem kellene mutatnom. Papíron tűrhetően nézett ki, de lefényképezve... Úgy döntöttem, még egy kicsit dolgozok rajta, mielőtt felteszem 'élesben'. Egyébként az egyik novellámhoz lesz illusztráció, amit majd felrakok ide.

 

Holnap majd Bogi jön, a kutyus. Minden héten írok valamiről/valakiről a jobb oldali menüben. Így mindig lesz valami új, és én sem csépelek el semmit, ha gyorsan akarnám felölteni az összes modult. Aztán még egy rajzzal is tartozok:)

 
A honlap

Szia! Ezen a kis honlapon főleg a saját készítésű rajzaim fogom közzé tenni; de előfordulhat, hogy mások műveit mutatom meg, ha az különösen tetszik. Illetve életem apró-cseprő mozzanatairól is beszámolok.

Köszönöm, hogy benéztél!

Kezdőoldal

Rajzaim I Vendégkönyv

->Boltocskám<-

 
Bemutatkozás

//rajzosblog.gportal.hu/portal/rajzosblog/image/gallery/1393256921_24.jpgKi is vagyok? Szorgalmas, hűséges, ragaszkodó, barátságos, néha nyavajgós leányzó. Sajnos barátom nem sok van. Ezért is nyitottam meg ezt a blogocskát, hátha rokonlelkekre találok:) Már 2006 óta aktív vagyok a gportálon. Ez alatt több honlapom is volt. Ezen kívül is van másik, amit szerkesztek még.

Imádom:
sárkányok
lovak
a párom
a nyulam
Bogci
könyvek

Utálom:
hiszti

 
Chat
 
Teendők

saját designt készíteni a honlapnak
jogsit megszerezni
lovastúravezetőt megcsinálni
Rajzolni:
sárkánylovas anime stílusban
leányzó és pacija anime stílusban
lovas akril festmény
Bogi akril festmény
nyuszi akril

-még nem kezdtem bele
-folyamatban
-kész

 
Kedvencek

Claudia & Zsófi - Vicaddict -
KatoKacaj - Reci & Dacii - Jenni
Persei - Ayame - Bini - Dezmo

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlapinfó

Téma: rajzok, tippek, tapasztalatok megosztása
Kategória: Blog
Nyitás: 2014.02.24.
Design: Nina
Háttérkép: El-Felipe

 


Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?